За мен

Деница Михайлова е художник и дизайнер от гр. София, България.
В нейните картини въображението избликва, за да покаже един невидим за обичайния поглед свят, изпълнен с емоции и движение, за да бъде гид в свят, различен от този на ежедневието, и така да се свърже с едно индивидуално състояние на духа. Картините идват сами, спонтанно и непреднамерено, в ръцете и погледа на Деница – тя изразява това си усещане за тях чрез цвят, линия, форма. 

През 2004 г. се дипломира в "Национална Художествена Академия", степен Магистър, специалност  "Дизайн на детската среда".
Завършила е средно образование с профил "Дизайн на инетриора", гр. София.
През 2014г. завършва тримесечен курс по „Художествена фотография" към СУ „Св. Климент Охридски”.
Благодарение на майка и, която е архитект на свободна практика, се докосва и до света на проектирането, работейки по различни проекти с нея.
Има дванадесетгодишен опит като интериорен и графичен дизайнер в частна фирма. Тази ѝ работа ѝ дава възможност да участва в проекти с различни архитекти и дизайнери, с художници от България и Германия.
В процеса на работата у нея се поражда желание да включи свои рисунки като част от интериорното пространство и през през 2011 година тя дава ход на идеята си за разработка на осветителни тела. Водещата в работата на Деница мисъл е, че рисунките започват да оживяват чрез светлината и осветителните тела се превръщат в авторски декоративни пластики.
Нейни лампи са одобрени за участие във Второ Биенале на българския дизайн 2011 г. и в Софийски архитектурен салон 2011 г.
През май 2012 г. с проекта си за лампи "Curley" участва във „Florence Design Week“ заедно с архитекти и дизайнери от Италия и други страни. Представянето е с подкрепата от Министерството на Културата, по програма "Мобилност", осъществено със съдействието на нейния партньор Васил Хвърчилков.
"Пътуване със скоростта на въображението" - така определя лампите на Деница журналистът и фотограф Стефан Галибов.
В момента Деница изучава „Арт Терапия“ в "Институт за терапия и експресивни изкуства". За нея това е заслужаващ внимание подход за работа с деца и възрастни, който обещава добри резултати.

Нейното мото е: „Новите идеи се раждат от удоволствието и предизвикателството в процеса на разработката им.“

Бутиковото осветление didesign се отличава със своята индивидуалност и съвременен бутиков стил. Моделите са разработени като художествени пластики, с които може да бъде оживен интериор и да му бъде предадена оригинална атмосфера. С топлия си ефект лампите могат да бъдат както атрактивен акцент в избрано кътче от интериора, така и да служат за основно осветление. Те създават усещане за комфорт и уют чрез неповторимите си форми и специално подбрани материали. Осветителните тела са ефектни и артистични пластики не само през нощта, но и на дневна светлина. Бутиковото осветление didesign е подходящо както за дома, така и за заведения, барове, офиси и хотели. Те се открояват с това, че не се срещат на масовия пазар, а се изработват по поръчка, могат да бъдат избрани в различни цветове съобразени с Вашите предпочитания. Това ги прави още по-рядко срещани и клиента участва в процеса на създаване. Можем да направим индивидуален проект по зададено от вас желание или идея. За въпроси и съвети свързани с избора на модел може да се свържете нас.

Със свои картини и лампи Деница участва в изложби и различни формати за дизайнери и художници:

2018 - Самостоятелна изложба в галерия Банкя, София, с подкрепата на Община Банкя
2017 - Базар за лампи, "Underground gallery/studio", София
2017 - „Джобен фестивал” в „Ателие Пластелин”
2016 - “Fusion Art Fest II”, Underground gallery/studio, София
2013 - "Wake up your walls", галерия в Sopharma Towers, София
2012 - шоурум "detailor", ул. Иван Денкоглу, София
2012 - Social Design project  "SIGNATEUROPE" 2012, Айндховен, Холандия
2012 - Florence Design Week – “Connecting time”, Florence, Italy
2011 - “Bulgarian Design Biennial”, Шипка 6, София
2011 - "Софийски Архитектурен Салон 2011 - Архитектура. Дизайн",
            САБ - София, ул. Кракра 11
2011 - Самостоятелна изложба, "Емоции", в кафе галерия "GR6",
            ул. Ами Буе 17, София
2011 -  групова изложба "Love/Kiss", Dada cultural bar, София
2010 -  презентатор в Pecha Kucha Sofia (vol.6)
2006 -  избрана за участие в групова изложба „Absolut shape", галерия Райко
            Алексиев , гр. София.                
2000 - Изложба на българско приложни изкуство, Женева, Швейцария

 

 

 

Рaзработено от WEB ETKO INFO
Бутиковото осветление © 2019